Fantaseren en dagdromen is iets wat ik als kind heerlijk vond om te doen. In mijn hoofd kon ik mezelf in allerlei gedaantes laten verschijnen. Dan was ik als klein meisje presentatrice van een kookprogramma en maakte ik de lekkerste boterhammen. De andere keer was ik een popster en stond ik op een podium. Ook maakte ik allerlei zelf verzonnen avonturen mee samen met Pippi Langkous. En als paardenmeisje was ik de beste ruiter van de wereld. Ik had een rijke fantasie, werd altijd een beetje lachend gezegd. 

Toen ik ouder werd, werden mijn dromen en fantasieën concreter. Ik droomde van een leuke baan en zag mezelf dan echt lopen in een kantooromgeving met allemaal leuke mensen om me heen. We lunchten gezellig samen en werkten met elkaar aan interessante projecten.  Of ik fantaseerde over een prachtige plek waar ik later dolgraag zou willen zijn of wonen. Voor mij waren het gewoon momenten van heerlijk fantaseren en misschien ook wel om even uit de dagelijkse sleur van school te ontsnappen.  Die momenten waren van mezelf en voelden levensecht. Ook voelde ik me tijdens deze momenten veel meer verbonden met het leven dan wanneer ik opgeslokt werd door mijn dagelijkse bezigheden. 

En dan gebeurt het. Op een dag zegt iemand tegen je, “hé, zit niet te dagdromen of fantaseren, dat is kinderachtig. Ga iets nuttigs doen en verdoe je tijd niet.” Velen stoppen dan met deze mooie krachtige manier van het leven creëren of manifesteren. 

Gelukkig liet ik mij in mijn jongvolwassenheid niet tegenhouden door dit soort opmerkingen en vond ik fantaseren nog steeds heerlijk. Ik merkte regelmatig dat datgene waar ik jaren terug over gefantaseerd had, ook echt uitkwam. Ik kreeg een leuke baan bij een geweldig bedrijf met allemaal jonge mensen die als familie voelden. Samen met mijn man  kochten we ons eerste huis op een fijne plek. En wat waren we blij met ons kleine paleisje!

Stimuleer je kinderen dus om te dagdromen en naar hartelust te fantaseren. Het verlegt grenzen, het maakt dat ze doelen hebben, zich onmetelijk krachtig voelen én dat ze het gevoel hebben dat alles mogelijk is. Dat willen we toch voor alle kinderen!

Of je het nu dagdromen of fantaseren noemt; het is hetzelfde als visualiseren. Visualiseren kan leiden tot manifesteren. Visualiseren en manifesteren is tegenwoordig zelfs een door de wetenschap bewezen methode. Er is bewezen dat het werkt en weet je hóe het werkt?  Gedachten zijn frequequenties die energie bevatten. Dus met je gedachten, beelden en gevoelens zend je een signaal uit het aan kwantumveld. Als die gedachten voor jou levensecht zijn en je kunt ze ook helemaal voelen in je hele zijn, dan trekken die frequenties van jouw gedachten, beelden en gevoelens (oftewel, dat wat je visualiseert ) ook echt aan in materie. 

Alles begint met de vraag, vind jij jezelf het waard om jouw dromen ook echt waar te maken? Gun jij jezelf het allerbeste en vind je diep van binnen dat je dat daar waar je over droomt waard bent? En als laatste: durf je te geloven dat jij in staat bent om daar waar jij van droomt ook te verwezenlijken? 

Is je antwoord hierop volmondig JA? Rol dan vanaf vandaag de rode loper uit voor jezelf en fantaseer, dagdroom en visualiseer erop los! Voel de vreugde en blijdschap die je ervaart in die momenten. Vertrouw erop dat de beelden die je creëert en de emoties die je ervaart regelrecht het kwantumveld worden ingestuurd en, als het de bedoeling is, als een boemerang naar je worden teruggezonden. Als je er dan voor 100% in gelooft dat het ook echt gaat gebeuren, dus zonder enige twijfel, dan mag je wonderen verwachten. Wonderen die je zelf hebt gecreëerd en gemanifesteerd!

Wil jij ook leren manifesteren? Sluit op woensdag 23 november aan bij ons webinar over de kracht van verbeeldingskracht en zet je manifestatiekracht aan.