DE LEVENSBRONNEN®

LEVENSBRONNEN® = LEVENSWIJSHEID

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over hoe wij groeien, ons ontwikkelen, ons gedragen, waarom wij hier in dit leven zijn, hoe we willen leven vanuit verbinding met onszelf en de wereld om ons heen. Een proces van persoonlijk- en verbonden leiderschap.

De Levensbronnen® zijn ontstaan door de zeven universele krachten, ervaringen en verlangens van de mens te verbinden met de psychologie van Carl Jung en de psychologie van de chakra’s. De Levensbronnen® gaan in eerste instantie over voelen om het daarna met ons verstand te begrijpen. In totaal zijn er 7 Levensbronnen®. Deze zijn verbonden met je fysieke, emotionele en geestelijke groei. De eerste drie Levensbronnen® zijn verbonden met je leeftijd en je fysieke, emotionele en mentale groei en ontwikkeling. De andere vier Levensbronnen® zijn verbonden met je relationele, sociale,  individuele en collectieve groei en ontwikkeling.

 

Vragen of meer info?

Wil je meer informatie over de Levensbronnen en wat ze voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact op met Susanne Danielson.
Tel: +31622215130
Mail: info@delevensbronnen.nl

Ervaring van een deelnemer

Een cadeau aan mezelf, dat is wat de Levensbronnen voor mij is. Volledige Me-time. De Levensbronnen hebben mij geleerd hoe ik gevormd ben, waarom ik reageer zoals ik reageer en wat er gebeurt als ik uit balans ben. Wie ben ik dàn en met wat voor effect? Goed om hiervan bewust te zijn en tools voor een harmonieuze bijsturing te hebben. Harmonieus voor mezelf en mijn omgeving. Kennis en wijsheden die ik overal kan inzetten en waarmee ik iedereen kan laten stralen. Jezelf zijn, altijd en overal. Ik ben enorm blij met dit cadeau. Want ik geloof dat een mooiere wereld bij jezelf begint.

De Levensbronnen zijn voor mij een kleurrijk pallet dat op speelse en creatieve wijze heeft gezorgd voor verdieping, bewustwording van mijn stereotype handelingen behorende bij mijn essentiële Levensbron. De opleiding heeft mij verdieping, bewustwording, vertrouwen en plezier gegeven om verder te gaan de lijm tussen de mensen te zijn. Heel veel dank voor jullie liefde en rust die jullie op ons hebben overgebracht.

Ontdek de Levensbronnen via het boek, de 8 liedjes en de programma’s van ‘De boom met vruchten‘.

De essentie van je ware mens zijn

Je leeft de ware essentie van de mens pas als alle 7 Levensbronnen® in balans zijn. Dan maak je gebruik van alle krachten binnenin je, die je altijd tot je beschikking hebt. Als je ze allemaal in jezelf herkent en erkent, begrijp je dat alle 7 Levensbronnen® onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jij hebt de sleutel om elke individuele Levensbron in balans te brengen – en hiermee ook je leven.

Jouw essentiële Levensbron

Van de 7 Levensbronnen® is er één die jouw essentiële onzichtbare oer- en levenskracht vertegenwoordigt. Dit is jouw essentiële Levensbron. Tijdens je leven wil je niets liever dan deze essentiële onzichtbare Levensbron zichtbaar maken en delen met anderen. Dit onzichtbare verlangen kun je niet zien of aanraken. Je kunt het wel voelen, in je hart. Het is hetgeen waar je helemaal blij van wordt als je ermee bezig bent, waar je energie en inspiratie van krijgt en waar je hart letterlijk warm van wordt. Als je vanuit jouw essentiële Levensbron leeft, gaat dat wat je doet moeiteloos, verlies je het besef van “tijd” en ervaar je stilte in je hoofd. Ook krijg je op jouw essentiële Levensbron de zwaarste lessen in je leven. Het leven is namelijk bedoeld om imperfect te zijn. Als we geen verdriet kennen, kennen we ook geen blijdschap, als we geen donker kennen, weten we niet wat licht is. Het leven heeft een lichte en een schaduwkant. En beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als dag en nacht. Het één is alleen waarneembaar en voelbaar door het bestaan van het ander. Dit is de dualiteit van het leven.

De Archetypes

Archetypes omvatten al onze menselijke ervaringen en representeren de positieve en negatieve kwaliteiten die in ons zitten. Ieder archetype vertegenwoordigt een specifiek vast patroon van ons menselijk gedrag. Ze worden ingedeeld in karaktertypes, zoals bijvoorbeeld “de moeder”, “de levensgenieter” en “de held”.

Inspiratiebron

De psychologie van Carl Jung beschrijft systematisch de patronen en gedragingen van mensen in archetypes. Hij definieert deze als gedragspatronen. Volgens Jung zijn de archetypes een essentieel deel van ons mens zijn. Ze laten je zien hoe je je bewust en onbewust gedraagt. Ze helpen om onze persoonlijkheid in balans te brengen door bewust te worden van onze positieve en negatieve gedragspatronen. Wij als mens zeggen vaak “zo ben ik” in plaats van “zo doe ik”. Als je iets doet kun je ervoor kiezen om iets anders te doen. Je kunt er dus voor kiezen om je gedrag te veranderen. Ieder mens zit vaak vastgeroest in patronen. Hierdoor is hij zich niet meer bewust van zijn gedrag en zijn keuze om zich anders te gedragen.

21 Archetypes

De archetypes werken als spiegels. Ze representeren in essentie alle kanten van ons menselijke bewustzijn. Wij hebben ons laten inspireren door de 12 archetypes van Jung. Aan de 7 Levensbronnen® hebben wij 21 archetypes verbonden. Deze hebben wij als mens allemaal in ons. Jung omschrijft de gedragspatronen vanuit licht en schaduw. Bij de Levensbronnen® hebben wij elke Levensbron verbonden met een archetype in balans (licht) en twee archetypes in disbalans (schaduw). De schaduwkant is verdeeld in te weinig en teveel energie. Elk geven ze een heel ander karakterbeeld. Bijvoorbeeld bij de Levensbron van Waarheid en Expressie is de persoon in balans de “Expressionist”, de persoon met te weinig energie in deze Levensbron de “Binnenvetter” en de persoon met teveel energie de “Zender”. De archetypes die je uitdraagt reflecteren de psychologische patronen van jouw zelfbeeld en zijn gerelateerd aan jouw energieniveau in het dagelijks leven.

Volledig potentieel

Of we nu man of vrouw zijn, in welke cultuur of geloof we ook opgroeien, de 21 archetypische kwaliteiten zitten in ons allemaal. Als je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie

Ga NU aan de slag met de Levensbronnen!

CoachingOpleiding