Menu Sluiten

Je levensbronnen in Flow

Een mooi onderdeel van de opleiding De Levensbronnen® is het leren kennen en ontdekken van het onbewuste deel van onze Levensbronnen. Het voelen van dit niet tastbare, niet meetbare, maar wel oh-zo belangrijke deel via het hart en ons lichaam. Want we zijn altijd maar bezig in ons hoofd, denken de hele dag na. En dat mogen we dan heerlijk even loslaten….. Want wat wij altijd zeggen is: “Je hoofd begrijpt hier toch niks van, je verstand kan er niets mee. Dus zet dat hoofd maar even uit.” Hoe meer je meegaat in het gevoel, en niet nadenkt over wat je aan het doen bent, hoe fijner en dieper de ervaring is. 

Ons lichaam herinnert zich al onze levenservaringen – vreugdevolle ervaringen, maar ook de verdrietige momenten. Het kan zich als het ware vastzetten in ons lichaam en daarmee een Levensbron blokkeren.  Door beweging maken we die herinnering weer los, en kunnen we het daarmee transformeren en dus de blokkade in de Levensbron weer opheffen.
Dans als spirituele discipline is een oeroude praktijk die door vele culturen door de eeuwen heen is onderzocht en altijd heilzaam is gebleken. Tijdens de Levensbronnen in Flow methode zijn er geen vaste passen en je danst alsof niemand kijkt. Sterker nog, er kijkt ook niemand! Want iedereen houdt zijn ogen gesloten en we delen ook oogmaskers uit voor een nog diepere ervaring. 

Wat we doen is bewegen, bewegen door de Levensbronnen heen. Via speciaal gecomponeerde muziek en geleid door visualisaties, komt je lichaam als vanzelf in beweging en ervaar je de zeven universele innerlijke krachten, ervaringen en verlangens die in jou en ieder ander mens zitten. Je gaat in een flow, vergeet de wereld om je heen en bent totaal verbonden met je lichaam en ziel. Het is als het ware “dromen met je voeten”. Totaal geaard, stevig op de grond, en tegelijkertijd vliegend in een andere, fantasievolle dimensie. 

Ik heb deze wijze van het ontdekken van mijn Levensbronnen nu al zo vaak ervaren, en elke keer weer levert het me weer een inzicht op. Ik voel me na afloop altijd tegelijkertijd energiek en ontspannen. En niet alleen ik, zonder uitzondering benoemen deelnemers het als ‘geweldig’ of ze zeggen gewoonweg alleen maar ‘oh wauw!’ Ik heb de prachtigste dingen zien gebeuren, van leren ontspannen en beter slapen tot verwerken van rouw en het weer opstaan vanuit een burn-out. De Levensbronnen in Flow is echt Magisch!

Wil je meer weten? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. Of gun jezelf een mini vakantie en ga mee op ons retraite van 25-27 augustus en dompel je helemaal onder in je Levensbronnen!