Al dagenlang voel ik me ‘wiebelig’. Een beetje uit het lood, uit balans. Niets waar ik echt de vinger op kan leggen, maar ik voel het en mijn omgeving merkt het ook.  Manlief vraagt: “is er iets?”, de puberzonen zeggen: “jemig mam, wat zit je te zeuren.” Lekker opbeurend haha.

Het maakt dat ik wel na ga denken, want wat is er eigenlijk? Er is niet écht iets aan de hand, geen grote gebeurtenissen ofzo. Alleen een beetje dat ‘mwah’ gevoel. Herkenbaar?

Wat ik altijd direct ga doen in zo’n geval is kijken naar mijn Levensbronnen. Dit is het ideale instrument om na te gaan waar er iets uit balans is in het leven. Dus ik loop ze alle 7 langs: Veiligheid en Vertrouwen, Vrijheid en Passie, Kracht en Grootsheid, Liefde en Compassie, Waarheid en Expressie, Bewustzijn en Intuïtie en tenslotte Verbinding en Eenheid. Kijk hoe ik in iedere Levensbron zit, praat in gedachten met mijn Archetypes en doe wat oefeningen en meditaties behorend bij iedere Levensbron.

En ook… ga ik voelen. Voelen in mijn lichaam, waar de Levensbronnen zich bevinden. Het lichaam is een prachtig instrument dat ons feilloos informeert. We luisteren alleen niet altijd…. Natuurlijk, wanneer je knie pijn doet, loop je wat voorzichtiger en leg je je been soms even hoog. Maar luisteren we ook naar die ‘onzichtbare organen’ in ons lichaam, de Levensbronnen?

In ons lichaam bevinden zich 7 energiepunten, je kan ze zien als draaiende wielen, als raderen die de energie in je lichaam laten stromen. Net zo belangrijk als andere organen, net zo nodig als bijvoorbeeld je nieren. Alleen onzichtbaar, en daarom vaak ondergewaardeerd. Maar we kennen ze allemaal, wanneer er iets mee is; de brok in je keel, de steen op je maag…. Je kan je dus voorstellen dat wanner een van deze onzichtbare tandwielen niet lekker loopt, de rest ook begint te stagneren. Voorbeeld: wanneer de Levensbron van Liefde & Compassie, die symbool staat voor liefde, zelfliefde en harmonie geblokkeerd is, is het moeilijker gezonde relaties aan te gaan met anderen én het maakt dat je je ook niet zo goed meer kan uiten in liefdevolle communicatie. De opwaartse stroom is als het ware gestopt.

Zaak dus om regelmatig te luisteren naar wat je lichaam je te zeggen heeft. Bij mij ontdekte ik dat er een blokkade zat op mijn Levensbron van Kracht en Grootsheid. Waardoor ik niet langer voelde wat ik allemaal kan, mijn grootsheid niet meer zag en me niet krachtig durfde neer te zetten in de wereld. Werk aan de winkel dus! Door de oefeningen uit de Levensbronnen behorend bij de Levensbron Kracht en Grootsheid werd ik me écht bewust van dit krachtcentrum, opende ik het weer en kon de energie weer stromen.

Wil je ook meer te weten komen over deze magische energiecentra in jouw lichaam? Wij organiseren een aantal keer per jaar retraites waarin je je Levensbronnen écht voelt en ervaart.

Én, je kunt nu de Levensbronnen online volgen. In je eigen tempo, vanuit je eigen huis. Dus wacht niet langer en start nu!