Pensioen Coaching

Jouw route naar een vervuld en zinvol pensioen

Voel je de behoefte aan een betekenisvolle overgang naar je pensioen? Zoek je naar manieren om deze nieuwe levensfase te vullen met passie, doel en persoonlijke groei? Ontdek dan het Levensbronnen Pensioen Traject, speciaal ontworpen om jou te begeleiden in deze belangrijke transitie.

Jij staat aan de vooravond van een nieuwe levensfase: het pensioen. Dit is niet het einde, maar een prachtige kans om jezelf opnieuw uit te vinden, dieper te duiken in wat jou werkelijk drijft en een nog rijkere bijdrage te leveren aan de wereld om je heen.

Vragen of meer info?

Wil je meer informatie over de Levensbronnen en wat ze voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact op met Susanne Danielson.
Tel: +31622215130
Mail: info@delevensbronnen.nl

Levensbronnen® Pensioencoaching biedt een holistische benadering om je voor te bereiden op een vervuld en zinvol pensioenleven. Ons traject helpt je niet alleen bij het beheren van praktische zaken zoals financiën en gezondheid, maar richt zich ook op het ontdekken en benutten van de verschillende Levensbronnen die essentieel zijn voor een gelukkig en bevredigend pensioen

WAAROM KIEZEN VOOR LEVENBRONNEN® PENSIOEN COACHING?

Bij Levensbronnen® Pensioencoaching begrijpen we dat het pensioen meer is dan alleen het einde van je carrière; het is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Ons deskundige team van coaches staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van de weg en je te helpen het meeste uit je pensioen te halen. Met onze holistische benadering, die gebaseerd is op de principes van de Levensbronnen, streven we ernaar om je pensioenervaring te transformeren en je te helpen een vervuld en betekenisvol leven na je pensionering te leiden.

Veiligheid en Vertrouwen

Bij Veiligheid en Vertrouwen kijken we onder andere naar het hebben van een betrouwbare sociale kring en financiële zekerheid die je in staat stelt om te genieten van de vrije tijd zonder zorgen.

Door het koesteren van deze Veiligheid en Vertrouwen, genieten gepensioneerden van hun dagelijkse activiteiten en voelen zich vrij om nieuwe hobby’s te verkennen en tijd door te brengen met geliefden.

Vrijheid & Passie

Vrijheid & Passie betekent het hebben van de tijd en ruimte om persoonlijke interesses en passies na te streven, zoals reizen, kunst, of vrijwilligerswerk.

Door het omarmen van deze vrijheid, vinden gepensioneerden nieuwe vormen van zelfexpressie en voldoening die bijdragen aan een rijk en bevlogen leven na het werk.

Kracht & Grootsheid

Kracht en Grootsheid gaan over het erkennen van levenservaring en deze gebruiken om obstakels te overwinnen en doelen te bereiken, of het nu gaat om fysieke gezondheid of persoonlijke projecten.

Met deze kracht kunnen gepensioneerden actief blijven, een invloedrijk deel van hun gemeenschap worden en hun kennis en levenslessen doorgeven aan jongere generaties.

Liefde & Compassie

Liefde en compassie in het leven van een gepensioneerde zijn essentieel voor het onderhouden van sterke banden met familie en vrienden, wat leidt tot een ondersteunend en zorgzaam netwerk. Maar gaat natuurlijk vooral over zelfliefde!

Deze waarde staat centraal in het bevorderen van geluk en welzijn, en helpt bij het opbouwen van een liefdevolle omgeving waarin men zich gewaardeerd en verbonden voelt.

 

Waarheid & Expressie

Waarheid en expressie staat voor het vermogen om je ware zelf te zijn en open en eerlijk te communiceren met de mensen om je heen, vrij van de maskers die men soms op het werk moet dragen.

Dit zorgt voor authentieke relaties en stelt gepensioneerden in staat om zich volledig uit te drukken en hun verhalen en wijsheden te delen.

Bewustzijn & Intuïtie

Bewustzijn en intuïtie zijn belangrijk om in harmonie met je innerlijke zelf te leven, bewuste keuzes te maken die passen bij je levensstijl, en om te vertrouwen op je gut feelings ontwikkeld door levenservaring.

Deze elementen helpen bij het maken van gezonde beslissingen, het blijven leren en groeien, en het vinden van nieuwe wegen voor persoonlijke voldoening.

Verbinding & Eenheid

Verbinding en eenheid betekent deel uitmaken van een gemeenschap, je verbonden voelen met de maatschappij en bijdragen aan een groter goed, of dat nu binnen hun familie, vriendengroep of via vrijwilligerswerk is.

Dit gevoel van verbondenheid versterkt de sociale banden en zorgt voor een diepere zin van doel en samenhang in je leven na het werk.

Door de Levensbronnen in je dagelijks leven te integreren, creër je een dynamische en voldoening schenkende levensfase, waarin je je volledige potentieel kunt realiseren en genieten van een rijk en evenwichtig leven.

Neem de regie over jouw pensioen en maak het tot de meest betekenisvolle periode van je leven. Ontdek hoe het Levensbronnen Pensioen Traject je kan begeleiden naar een dieper gevoel van doel, voldoening en vreugde.

Beste Werkgever,

Bijna met pensioen gaan is een monumentaal moment voor uw werknemers. Het markeert de overgang van decennia van toewijding en harde werk naar een tijd van reflectie, ontdekking en persoonlijke groei. Maar hoe kunt u als werkgever een ondersteunende rol spelen in deze transitie? Het antwoord ligt in het Levensbronnen Pensioen Traject.

Waarom een persoonlijk leiderschapstraject voor bijna gepensioneerden?

Waardering en erkenning: Door dit traject aan te bieden, toont u waardering voor de jarenlange inzet van uw medewerkers. U erkent hun waarde en geeft ze de tools om ook na hun carrière actief en vervuld te blijven.

Cultuur en moreel: Uw jongere werknemers zien dat u investeert in de volledige carrièrecyclus, wat de bedrijfscultuur en het moreel versterkt. Dit bevordert loyaliteit en versterkt het imago van uw bedrijf als een zorgzame werkgever.

Kennisoverdracht: Werknemers die zich voorbereiden op hun pensioen, worden vaak aangemoedigd om hun rijke kennis over te dragen aan de volgende generatie.

Het Levensbronnen traject stimuleert deze overdracht door het versterken van communicatievaardigheden en het benadrukken van de waarde van hun expertise.

Duurzame ontwikkeling: Met dit traject bevordert u duurzame ontwikkeling. Uw werknemers leren hoe zij hun vaardigheden en passies kunnen inzetten voor vrijwilligerswerk of mentorrollen, wat de gemeenschap versterkt en een positieve reflectie is van uw bedrijf.

Waarom kiezen voor ons?

Wat levert het op voor uw organisatie?

 1. Een naadloze overgang: Door uw bijna gepensioneerde werknemers te ondersteunen in hun transitie, zorgt u voor een vloeiende en positieve overdracht van verantwoordelijkheden binnen uw bedrijf.
 2. Persoonlijk leiderschap: Het programma bouwt voort op de bestaande leiderschapskwaliteiten van uw werknemers, waardoor ze met vertrouwen en inspiratie naar de volgende generatie kunnen leiden.
 3. Verhoogde engagement: Een betrokken pensioengemeenschap van ex-werknemers kan optreden als ambassadeurs voor uw merk en bedrijf.
 4. Een stabiele werkomgeving: Het traject helpt om eventuele onzekerheid en zorgen bij aankomende gepensioneerden weg te nemen, wat bijdraagt aan een stabiele en positieve werkomgeving.
 5. Return on Investment: Investering in de ontwikkeling van uw werknemers tot aan hun pensioen kan leiden tot een sterkere bedrijfsloyaliteit en een toename van productiviteit in hun laatste werkjaren.
 6. Versterkte Bedrijfsreputatie: U toont maatschappelijke verantwoordelijkheid door niet alleen bij te dragen aan het welzijn van uw werknemers maar ook aan dat van de bredere gemeenschap.

  Het Levensbronnen Pensioen Traject is niet zomaar een afscheidsgeschenk; het is een investering in de toekomstige generaties van uw bedrijf en de gemeenschap als geheel. Het is een boodschap dat u zorgt voor uw werknemers, zelfs voorbij de horizon van hun actieve loopbaan.

  Laat ons samenwerken om een nalatenschap van kracht, wijsheid en verbinding te bouwen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we dit transformatieve traject kunnen afstemmen op de unieke behoeften van uw organisatie.

  Wil je meer informatie over de Levensbronnen® Pensioen coaching, stuur een email naar onze trainer en coach Sylvia Groen via sylvia@delevensbronnen.nl.