Workshops

Ontdek onze workshops en groei!

Betreed de wereld van Levensbronnen waar persoonlijke groei en zelfinzicht wachten op ontvouwing. Ons diverse aanbod van workshops, series en retraites is zorgvuldig samengesteld om je te ondersteunen bij het verdiepen van jouw bewustzijn en het versterken van jouw innerlijke fundament. Of je nu kiest voor een intensieve dag workshop, een korte kennismaking, of deelneemt aan onze uitgebreide reeks sessies en retraites, elke ervaring is een stap voorwaarts in zelfontplooiing en verbinding.

Bij ons vindt je de tools en de steun om de Levensbronnen in jezelf in balans te brengen en te integreren. Van momenten van reflectie en inzicht tot kansen voor expressie en delen met gelijkgestemden, onze programma’s zijn bedoeld om je te bekrachtigen in alle facetten van jouw leven.

Ontdek het aanbod dat jouw nieuwsgierigheid prikkelt en maak de keuze die resoneert met jouw aspiraties. Ga met ons mee en versterk de bronnen van energie, balans en creativiteit die binnenin jou sluimeren.

Vragen of meer info?

Wil je meer informatie over de Levensbronnen en wat ze voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact op met Susanne Danielson.
Tel: +31622215130
Mail: info@delevensbronnen.nl

Ontdek je Levensbronnen:

Een korte workshop voor groei en verbinding

Dompel je onder in de wereld van de Levensbronnen met onze interactieve workshop, speciaal ontworpen om je te leiden naar een dieper begrip van jezelf en de universele aspecten van het mens-zijn. Deze 2,5 uur durende sessie is een uitnodiging om te verkennen, te ervaren en te verbinden met je persoonlijke groei en het grotere geheel.

Deze workshop is bestemd voor iedereen die de Levensbronnen® wil leren kennen of voor iedereen die al een traject heeft gevolgd en weer even wil inchecken en een opfrisser nodig heeft.

Wat kun je verwachten?
 1. Warm welkom: We starten met een warm welkom en een korte meditatie of ademhalingsoefening om aanwezig en gefocust te zijn. We introduceren de Levensbronnen en de opzet van de workshop, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.
 2. Theoretische verdieping: Elk van de zeven Levensbronnen wordt beknopt gepresenteerd, zodat je per Levensbron weet wat het inhoudt.
 3. Verkenning en visualisatie: Via een geleide visualisatie nodigen we je uit om een innerlijke reis te maken en de Levensbronnen op een persoonlijk niveau te verkennen.
 4. Interactieve routekaart: Samen volgen we een interactieve routekaart om te ontdekken welke Levensbronnen in balans zijn en welke meer aandacht nodig hebben in jouw leven. Dit doen we gezamenlijk, zodat iedereen leert van elkaars perspectieven in een ondersteunende en open omgeving.
 5. Integratie en afsluiting: We sluiten af met een korte visualisatie om de opgedane inzichten te integreren, gevolgd door een moment van delen en reflectie over hoe deze inzichten je dagelijks leven kunnen verrijken.

Ben je klaar om jouw Levensbronnen te ontdekken en te omarmen? Registreer je nu voor deze unieke workshop en zet een stap voorwaarts op jouw pad van persoonlijke groei en verbinding.

  Verdiep je Levensbronnen:

  Ontdek en Integreer de 21 Archetypes in 1 dag

  Ben je klaar om een dieper inzicht in jezelf te krijgen en een dag te besteden aan je persoonlijke groei en verbinding? “Verdiep je Levensbronnen” is zorgvuldig samengesteld om je te begeleiden op een reis van zelfontdekking, groei en integratie, waardoor je waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen verkrijgt voor persoonlijke ontwikkeling.

  Deze workshop is bestemd voor iedereen die de Levensbronnen® wil leren kennen of voor iedereen die al een traject heeft gevolgd en weer even wil inchecken en een opfrisser nodig heeft.

  Wat kun je verwachten?
  1. Grondige exploratie: Elke Levensbron en de bijbehorende drie archetypes – een in balans en twee in schaduw – worden verkend door middel van een educatieve presentaties, reflectieve discussies en creatieve oefeningen.
  2. Interactieve ervaringen: De workshop omvat diverse activiteiten, waaronder visualisaties, rollenspelen, artistieke expressie en meer, waardoor je elk archetype op een persoonlijk niveau kunt ervaren en begrijpen.
  3. Persoonlijke reflectie: Ruime gelegenheid voor zelfonderzoek en journaling, zodat je jouw connectie met elk archetype kunt verkennen en versterken.
  4. Gedeelde wijsheid: De kracht van de groep wordt benut door het delen van inzichten en ervaringen, waardoor een rijke leeromgeving ontstaat waarin iedereen groeit.

  Wat zal je bereiken?

  • Dieper zelfinzicht: Verkrijg een diepgaand begrip van hoe de verschillende archetypes binnen de Levensbronnen jouw persoonlijke groei en dagelijkse keuzes beïnvloeden.
  • Gereedschappen voor transformatie: Leer hoe je de positieve aspecten van elk archetype kunt versterken en constructief om kunt gaan met de schaduwzijden.
  • Actiegerichte slannen: Ontwikkel persoonlijke actieplannen om de inzichten en lessen uit de workshop toe te passen in je dagelijks leven.
  • Verbonden gemeenschap: Deel ervaringen en groei samen met anderen die ook op het pad van zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling zijn.

  Programmaoverzicht:

  1. Inleiding en welkom

  • Welkomstwoord en korte introductie.
  • Meditatie of ademhalingsoefening om iedereen te aarden en voor te bereiden op de dag.
  • Overzicht van de Levensbronnen en uitleg over het programma en doelstellingen.

  2. Sessie 1: Veiligheid en Vertrouwen 

  • Educatieve introductie op de Levensbron Veiligheid en Vertrouwen.
  • Verkenning van de archetypes: Moeder, Slachtoffer, en Control Freak door discussies en oefeningen.
  • Groepsreflectie en individuele journaling.

  3. Sessie 2: Vrijheid en Passie 

  • Presentatie over Vrijheid en Passie en de relevante archetypes: Levensgenieter, Martelaar en Rebel.
  • Interactieve activiteiten om elk archetype te verkennen.
  • Groepsdeelsessie en persoonlijke reflectie.

  4. Lunchpauze 

  • Tijd voor rust en reflectie.

  5. Sessie 3: Kracht en Grootsheid

  • Inleiding op Kracht en Grootsheid en de archetypes: Held, Volger en Egoïst.
  • Activiteiten gericht op zelfinzicht en uitdrukking.
  • Delen in kleine groepen of met de hele groep.

  6. Sessie 4: Liefde en Compassie

  • Uiteenzetting over Liefde en Compassie en de archetypes: Hartsvriend, Redder en Pleaser.
  • Creatieve en reflectieve oefeningen.
  • Ervaringsuitwisseling en discussie.

  7. Sessie 5: Waarheid en Expressie

  • Bespreking van Waarheid en Expressie, inclusief de archetypes: Expressionist, Binnenvetter en Zender.
  • Schrijf- en expressieoefeningen.
  • Groepsreflectie en delen.

  8. Sessie 6: Bewustzijn en Intuïtie

  • Inzicht in Bewustzijn en Intuïtie met de archetypes: Wijze, Slaapwandelaar en Wetenschapper.
  • Meditatie of andere bewustzijnsverruimende activiteiten.
  • Persoonlijke en groepsreflectie.

  9. Sessie 7: Verbinding en Eenheid

  • Uitleg over Verbinding en Eenheid en de archetypes: Leider, Zwever en Alleenheerser.
  • Verbindingsactiviteiten en groepsinteracties.
  • Afsluitende reflectie.

  10. Afsluiting

  • Integratie van de dag en het zetten van persoonlijke voornemens.
  • Afsluitende activiteit
  • Feedback en vooruitblik op vervolgstappen.

  Ben je klaar om de diepten van je persoonlijkheid en potentieel te verkennen en te omarmen? Meld je dan nu aan voor deze unieke en levensveranderende workshop.

   De Levensbronnen: Een 7-delig groepstraject voor Groei en Bewustzijn

   Duik dieper in de wereld van zelfontwikkeling met De Levensbronnen: een 7-delig groepstraject dat groei en bewustzijn bevordert. Elke sessie van 2,5 uur biedt een diepgaand inzicht in een van de zeven Levensbronnen, waarbij een zorgvuldige balans wordt gevonden tussen kennis en actieve betrokkenheid. Je wordt uitgenodigd voor een grondige verkenning van elke Levensbron, via een combinatie van lezingen, persoonlijke oefeningen en groepsdiscussies. Deze serie is een unieke gelegenheid om jezelf te verankeren in de fundamenten van je bestaan en om krachtige persoonlijke inzichten en groei te ervaren, terwijl je elke sessie afsluit met praktische toepassingen voor het dagelijks leven.

   Hoe ziet het groepstraject eruit?

   Welkom: We starten met een kort moment om je te concentreren en te focussen, wat je helpt te centreren en voor te bereiden op de blik naar binnen.
   Interactieve verkenning:
   Ontdek de Levensbronnen via een informatieve presentatie die zowel theoretische achtergronden als praktische toepassingen belicht, relevant voor jouw persoonlijke en professionele groei.
   Stimulerende vragen en een uitnodiging tot discussie moedigen je aan om de impact en relevantie van deze Levensbronnen in je eigen leven te overwegen.
   Visualisatie: Via een geleide visualisatie nodigen we je uit om een innerlijke reis te maken en de Archetypen per Levensbron op een persoonlijk niveau te verkennen.
   Delen en integreren: We ronden af door ervaringen en inzichten te delen, waardoor een platform van wederzijds begrip en steun ontstaat.
   Afsluiting: We waarderen je vragen en feedback en sluiten af met een bespreking van deze en de volgende stappen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

   Deze workshops zijn ontworpen om je te voorzien van waardevolle kennis en inzichten die je aanzetten tot zelfontdekking en groei, waardoor je een betekenisvolle verandering in je leven kunt stimuleren.

   De workshopreeks is ideaal voor iedereen die dieper inzicht in zichzelf en praktische kennis wil opdoen om dagelijks leven en persoonlijke groei te integreren. Het biedt de gelegenheid om de principes van de Levensbronnen toe te passen voor persoonlijke verrijking. Ongeacht of je nieuw bent in zelfontwikkeling of al verder gevorderd, je zult waardevolle inzichten en ervaringen opdoen die jouw persoonlijke groei bevorderen. Deze serie is jouw kans om te groeien, te delen en te floreren in een ondersteunende setting.

   Schrijf je nu in en maak de stap naar een authentieker en meer verbonden leven.

   Levensbronnen® in Business: Versterk je Ondernemerschap

   Ben jij een ZZP’er die zich verder wil ontwikkelen op professioneel vlak en zoek je naar manieren om je eigen zakelijke prestaties te optimaliseren? Ontdek dan onze “Levensbronnen® in business”, waarbij je de principes van de zeven Levensbronnen leert toepassen in je eigen onderneming.

   In onze workshop leer je hoe:

   Veiligheid en Vertrouwen de basis vormen voor het nemen van risico’s en innovatie binnen je bedrijf. We richten ons op het scheppen van een omgeving waarin je als ondernemer authentiek en met vertrouwen je bedrijf runt.

   Vrijheid & Passie je drijfveren zijn om met enthousiasme en toewijding je werk te doen, en hoe je deze elementen kunt inzetten om jouw unieke diensten of producten te creëren en te verkopen.

    Kracht & Grootsheid gaan over het herkennen en benutten van je eigen capaciteiten en de kunst van het uitbreiden van je zakelijke invloed met integriteit en kracht.

   Liefde & Compassie de sleutel zijn tot het vestigen van een gezond, zelfverzekerd leiderschap en het creëren van authentieke waardeproposities. Zelfliefde in je werk betekent dat je jouw vaardigheden en bijdragen waardeert en respecteert.

   Waarheid & Expressie essentieel zijn voor heldere communicatie en marketing, en hoe je trouw blijft aan je eigen stem en boodschap in al je zakelijke uitingen.

   Bewustzijn & Intuïtie je leren luisteren naar je innerlijke gids voor zakelijke besluitvorming en het navigeren door de uitdagingen van het ondernemerschap.

   Verbinding & Eenheid de belangrijke rol spelen in het voelen van verbondenheid met je missie en doelgroep, en hoe dit bijdraagt aan een sterk merk en bedrijfscultuur.

   Onze benadering is uniek, persoonlijk en op maat gemaakt voor jou als zelfstandig ondernemer. Met een focus op resultaten ondersteunen we je in het ontwikkelen van leiderschap en het optimaliseren van jouw zakelijke prestaties. Kies voor een groeiend succes met “Levensbronnen® in Business”.

   Levensbronnen in Flow – 8-weekse serie

   Verbind je met de essentie van je zijn door de ‘Levensbronnen in Flow’, een serie van acht transformerende sessies waarin beweging en bewustwording samenkomen.

   Ons programma nodigt je uit voor een verdiepende ervaring waarbij elke sessie is gewijd aan het activeren en harmoniseren van een van de Levensbronnen. Door middel van expressieve beweging en introspectieve oefeningen zul je de subtiele energieën verkennen die je dagelijkse leven vormgeven en beïnvloeden.

   Wat biedt 'Levensbronnen in Flow'?
   • Bewust bewegen: Laat je leiden door bewegingen die natuurlijk aanvoelen en die elk aspect van je bestaan aanspreken, van je fysieke lichaam tot je diepste emoties.
   • Zelfontdekking: Leer de krachten van de Levensbronnen kennen en hoe deze je ervaringen kleuren, ondersteunen en richting geven.
   • Creatieve reflectie: Na de bewegingssessies is er tijd om je gedachten en inzichten vorm te geven, wat persoonlijke groei en zelfkennis stimuleert.
   • Delen in gemeenschap: Verken je persoonlijke ontwikkeling binnen een ondersteunende groep waar delen en verbinding centraal staan.

   Deze reeks van 8 sessies is bedoeld voor diegenen die verlangen naar diepgang en ontwikkeling door middel van actieve en doelgerichte expressie. Het staat open voor iedereen, ongeacht eerdere ervaring met zelfontwikkelingstechnieken.

   Je kunt verwachten:

   • Verdieping in zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.
   • Een hernieuwd gevoel van vrijheid op zowel fysiek als emotioneel vlak.
   • Een versterkte band met je eigen kern en de mensen om je heen.

   Meld je aan voor onze volledige ‘Levensbronnen in Flow’-serie en laat jezelf meenemen op een pad van zelfrealisatie en expressie.

   Levensbronnen in Flow – Retraite

   Geef je over aan zelfontdekking met onze ‘Levensbronnen in Flow’ retraite, van donderdagavond tot en met maandag. 

   Midden in de rust van de natuur en op onze serene locatie bieden we je een retraite dat volledig in het teken staat van het harmoniseren van jouw levensenergieën door expressieve beweging, begeleide reflecties en de koesterende aanwezigheid van gelijkgestemden. Deze uitgebreide retraite biedt je een doorlopende ervaring waarbij je door de verschillende Levensbronnen beweegt, elk corresponderend met een vitaal aspect van je bestaan.

   Wat is inbegrepen?
   • Verdiepende Sessies: Elke dag is opgebouwd rondom verdiepende duiken in de Levensbronnen, waarbij een reis van zelfontdekking en afstemming wordt bevorderd door geleide beweging en meditatieve praktijken.
   • Vredige Overnachting: Rust en herstel in onze vredige accommodatie, de perfecte toevluchtsoord voor introspectie en rust tussen de sessies door.
   • Voedzame Maaltijden: Geniet van een menu met heerlijke vegetarische maaltijden, zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de behoeften van je lichaam en om je algehele retraite-ervaring te verrijken.

   Retraiteprogramma:

   • Donderdagavond: Aankomst en installatie, gevolgd door een welkomstceremonie en een inleidende sessie ter voorbereiding op de komende dagen.
   • Vrijdag,  zaterdag & Zondag: Elke dag begint met een zachte ontwaaksessie, gevolgd door verkenningen van verschillende Levensbronnen door geleide activiteiten en vrije beweging. De avonden omvatten reflectieve sessies en groepsdelingen.
   • Maandag: Integratiesessie en afsluiting, waarbij we onze gezamenlijke ervaringen samenbrengen en inzichten delen over hoe we onze ontdekkingen kunnen voortzetten in het dagelijks leven.

   (Dit kan ook maandag t/m vrijdag gepland worden.)

   Hoogtepunten:

   • Herstellende sessies: Doe mee aan sessies die je lichaam verjongen, je geest helder maken en je spirit verheffen.
   • Verbinding en gemeenschap: Bouw diepe verbindingen op met anderen die een soortgelijk pad bewandelen en creëer een ondersteunend netwerk voor je groei.
   • Integratie en vernieuwing: Vertrek met een vernieuwd gevoel van doel en praktische tools en inzichten om de wijsheid van de Levensbronnen in je dagelijkse routine te integreren.

   Schrijf je in voor deze transformerende ‘Levensbronnen in Flow’ retraite en gun jezelf de tijd, ruimte en begeleiding om echt in contact te komen met de diepste delen van jezelf.

   De plaatsen zijn beperkt om een persoonlijke en intieme ervaring te garanderen. Reserveer nu je plek en begin aan een weekend van groei, verbinding en diepgaande transformatie.

   Ontdek jezelf en groei!

   Wil je meer informatie over de Levensbronnen®, stuur een email naar info@delevensbronnen.nl.
   Je kunt ook bellen naar Susanne Danielson 06-222 151 30.