Toen zat hij voor me, de Levensgenieter pur sang.
Hij zat vast en in de knoop, voelde zich gevangen.
En dus gingen we in gesprek om te achterhalen wat erachter zat, welk gevoel ermee verbonden was, maar vooral: welk gedrag is nu helpend om los te komen?

De Levensgenieter is de balans archetype in de Levensbron Vrijheid & Passie. De Levensgenieter ziet het leven als één grote speeltuin vol kansen en mogelijkheden. Maar uit balans kan de Levensgenieter juist zichzelf straffen en daarmee het recht op persoonlijk geluk ontnemen als een ware Martelaar. Of juist de andere kant van het spectrum, wanneer het gedrag van de Rebel naar boven komt: overal tegenaan schoppen en met niemand rekening houden door een extreme drang naar vrijheid. Dan kan zelfs een cynist naar boven komen!

De Levensgenieter in kwestie weet door eerdere sessies al wat zijn natuurlijke gedrag uit balans is en wat hij kan doen om weer in balans te komen. Maar soms is het prettig om toch even het gesprek aan te gaan over het proces waar je in zit. Hij zat even zó vast, dat een andere blik verhelderend kan zijn, maar ook juist een bevestiging van hetgeen dat hij voelt en ervaart.
Mooi om te zien dat iemand vast en verdrietig binnen kan komen en stralend de deur uit kan gaan. Dat is toch precies wat je wil?!

Of we nu man of vrouw zijn, in welke cultuur of geloof we ook opgroeien, de 21 archetypische kwaliteiten zitten in ons allemaal. Als je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie.
De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over hoe wij groeien, ons ontwikkelen, ons gedragen, waarom wij hier in dit leven zijn, hoe we willen leven vanuit verbinding met onszelf en de wereld om ons heen. Een proces van persoonlijk- en verbonden leiderschap.