Verbinding, verbonden zijn. Het is een diep verlangen van ieder mens om verbinding te ervaren. Ik voel dat ook. Wanneer mijn man langere tijd naar het buitenland is voor werk en we alleen appen of soms bellen en we de dagelijkse dingetjes en de to-do zaken bespreken, op dat moment zijn we weliswaar in contact, maar voor mijn gevoel niet echt verbonden. En dan mis ik dat. Terwijl we ook naast elkaar op de bank kunnen zitten, ieder met onze eigen Ipad en toch totaal in verbinding. Verbinding is dus -voor mij- iets anders dan zomaar contact. Ik heb vrienden aan de andere kant van de wereld die ik misschien eens per jaar spreek, maar ik voel me áltijd met hen verbonden. Daarentegen heb ik mensen in mijn omgeving die ik bijna iedere dag spreek, maar waar ik me nooit verbonden mee voel. Echte verbinding is dus niet zo gemakkelijk merkte ik toen ik er wat meer over na ging denken. En kwam tot de conclusie: voor mij is verbinding dus een zaak van het hart… En misschien geldt dat wel voor iedereen. Waarom kun je je binnen een paar minuten totaal verbonden voelen met iemand en met anderen helemaal niet? Dat heeft dus niets te maken met mensen vaak spreken of elkaar veel zien, maar om het niveau van contact. 

Ik vroeg me ook af of ik me voornamelijk met anderen verbind of ben ik ook verbonden met mezelf? Soms vergeten we de meest belangrijke persoon op aarde: JEZELF. En ook daarin moest ik bekennen dat me dat niet altijd even gemakkelijk afging. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Want ik kan me pas verbinden met een ander, wanneer ik verbonden ben met mezelf. En voor mij betekent verbinding met mezelf vooral: stilte, luisteren naar die innerlijke stem, die me altijd weer feilloos vertelt wat ik op dat moment nodig heb. En dat dan ook gaan doen. Niet altijd handig of gemakkelijk in een wereld die vanalles van je vraagt, maar dus wel noodzakelijk. Want pas wanneer je verbonden bent met jezelf kun je weer uitreiken naar een ander en met hem/haar in verbinding komen. 

In de training de Levensbronnen leer je in verbinding komen met jezelf. En daardoor met een ander. Door de oefeningen die me daar zijn aangereikt en vooral ook door me continu bewust te zijn van mijn gedrag kwam ik uiteindelijk in verbinding. 

Wil je ook meer weten over Verbinding? Dan kan ik je de Levensbronnen Online aanraden om hier meer inzicht in te creëren. Dit is een online programma voor iedereen die zich soms afgescheiden voelt, meer in verbinding wil komen met zichzelf en daarmee ook met de ander en de wereld om ons heen.  

Doe je mee?